Полезни статииПолезни статии

ЗАЗИМЯВАНЕ НА РОЗИТЕ-СЪВЕТИ КЪМ ВСИЧКИ ,ОТГЛЕЖДАЩИ ЕМБЛЕМАТА НА БЪЛГАРИЯ

Подготовка за зимата:
Грижата за розите през есента се състои в правилната подготовка на растенията за зимата. Необходимо е да намалите поливането, да оставите само плевене. Препоръчително е да се провеждат превантивни методи срещу вредители и различни заболявания с препарати, съдържащи мед.

Резитба:
Есенното подрязване на розите е спорен въпрос. Някои градинари смятат, че грижата за розите през есента трябва да го включва, някои не. Ако решите да подрязвате розата си, трябва да отрежете всичко, освен четири или пет силни млади издънки с височина 40-45 см, разположени равномерно, отстранявайки всички клони, които са се сгъстили и растат вътре в храста. Подрязването трябва да се извърши преди зазимяването на храста за зимата.

Есенно торене:
От края на август розовите храсти се подхранват само с фосфорно-калиеви торове,в никакъв случай ⚠️с азот, който стимулира растежа. Фосфорът и калият, напротив, ще укрепят растението и ще улеснят зимуването му. Можете да приложите всяка есенна универсална гранулирана тор, която ползвате за градината.
Успехи в отглеждането и опазването на Вашите красавици!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!