За нас

ЕТ “Флораленд” успешно и прогресивно развива дейност в сферата на озеленяването, а именно- изграждане, аранжиране и поддръжка на офиси, търговски обекти, хотели, хипермаркети, еднофамилни дворове и др.


ЕТ “Флораленд” е фирма с новаторски дух и стил,която от ден на ден се налага като компетентен партньор в областта на озеленяването и ландшафтния дизайн. Фирмата се занимава с озеленяване, поддръжка, производство и търговия на декоративни храсти, иглолистни и листопадни дървета, едногодишни и многогодишни цветя.


Фирма Флораленд разполага със собствен градински разсадник на площ от 1,5 дка. за предлагане и търговия на произведената растителност. Специализирана в областта на паркоустройството, озеленяване, поддържане /и абонаментно/ и изграждане на нови тревни площи и терени, като използва собствен посадъчен материал.

Фирмата разполага с квалифицирани работници и специалисти, добра база и е в състояние при гъвкави цени да извършва качествено следните услуги, свързани с интериорното и екстериорно озеленяване:

 
*ПРОИЗВОДСТВО

Производство и продажба на декоративна растителност от собствен разсадник и оранжерия:

– иглолистни и широколистни дървета и храсти,

– летни и многогодишни цветя за лехи и балкони,

– сортове рози

– увивни лиани

– декоративни треви

– растения за скален кът/алпийска и перенна растителност/
Вижте снимки от разсадника

*ПРОЕКТИРАНЕ

Квалифициран ландшафтен архитект след оглед на обекта и разговор с вас ще изготви практично и функционално решение с желаните елементи – алпинеум, морава, водно огледало, барбекю ,площадка за отдих и др. Всеки двор и площ е нещо индивидуално и е предмет на отделно проектиране. Когато се доверите на специализирана фирма, ние се съобразяваме с целия годишен цикъл на развитие на градината, с природните особености, почви и навиците на собствениците, както и намеренията им за ползване на градината през различните месеци на годината. Идеята ни е максимално задоволяване на Вашите желания, съчетани с професионални съвети при изграждане на зелeния екстериор.

Вижте проектиране

*ОЗЕЛЕНЯВАНЕ

1 – аранжиране на растителността – Растенията се съчетават по различни критерии /време на цъфтеж, размери,аромат, багра на цвета и листата/. Растителността често се допълва с декоративни елементи от камък, дърво, изкуствено състарени материали, метални пластики и др.

2 – затревяване – съобразно с микроклимата, почвата и възможностите за напояване се предлагат варианти за тревни смески. Кълняемостта им е гарантирана!

3 – озеленяване на покривни тераси – все още слабо застъпени като вид озеленяване, поради високата цена на функционалните слоеве, които задължително трябва да предшестват самото озеленяване. Няколко са предимствата на озеленения покрив:

– повече място за живеене и релакс

– подобряване на околната среда

– филтриране на вредните емисии от въздуха

– намалява шума и студенината над сградата

– Най – икономични са изградените от нас композиции с устойчиви на суша нискостеблени растения, които са издръжливи на засушаване. Използваме растения от сем. Хвойни, сем.СЕДУМИ /Тлъстигови/ и Семпервивуми /ДЕБЕЛЕЦОВИ/, декоративни треви, билки и др.

Вижте снимки от обектите

*ПОДДРЪЖКА

За да ви радва създадената с много труд и любов градина, са необходими грижи през цялата година. Направата на красив кът е само първата крачка, затова нашата фирма предлага и извършва абонаментна поддръжка по индивидуална програма, съобразно конкретните изисквания и състояние на обекта.

Вижте снимки от поддръжка на обекти

*КОНСУЛТАЦИИ

Нашия екип е готов винаги да се отзове и да помогне при проблеми и въпроси,свързани с ландшафтното озеленяване, торове, препарати за РЗ, както и конкретни въпроси по отглеждането на даден вид растение. Със своето участие в озеленяването на обектите ние целим естетическа и екологична функция на жизнената среда в населените райони.

*РАЗСАДНИК

Фирма „Флораленд” разполага със собствен разсадник и оранжерия на площ един декар за предлагане и търговия на произведената растителност. Изградена е производствена база, където се отглеждат едногодишни, двугодишни и многогодишни цветя, декоративни храсти и дървета с вечнозелени и с опадливи листа, рози, лиани, почвопокривни

и алпинеумни растения, билки и подправки. Растенията са с добре развита коренова система и се предлагат в контейнери и бали, удобни за транспортиране и гарантират бързо и сигурно вкореняване. Ние се стремим непрекъснато да разширяваме и обогатяваме асортимента на предлаганата растителност. При нас процеса на производство на растителен материал е доста динамичен – предлагаме растения в различни фази от тяхното развитие, малките непродадени разсади доотглеждаме за собствени нужди, др. свършват доста бързо, а нямаме физическата възможност постоянно да изменяме офертите си.

Ако ви интересува нещо определено, с радост ще Ви дадем актуална информация за наличността,големината и цената.

Вижте снимки от разсадника

error: Content is protected !!